Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El incremento de ataques a políticos desata las alarmas en Europa
Radiografía de ERC: el núcleo de Junqueras contra los renovadores sin líder
Opinión - Contra la política del odio. Por Esther Palomera

La policia va detenir un home per amenaces de mort la presidenta balear del PP

Marga Prohens (PP), durant el ple en què ha fet públiques les suposades amenaces de mort

Europa Press

0

La Policia Nacional va detenir el mes de setembre passat un home de nacionalitat espanyola per presumptament amenaçar de mort en xarxes socials la presidenta del Govern, la popular Marga Prohens.

Durant el ple del Parlament d'aquest dimarts, la líder de l'Executiu autonòmic ha revelat que havia rebut amenaces de mort a través de les xarxes socials i fonts coneixedores del cas han confirmat l'arrest.

Les mateixes fonts han explicat que Prohens ha portat aquest assumpte de manera personal després que la mateixa mandatària hagi assenyalat en la seva intervenció a la Cambra que “ningú ho sabia” i que va anar a la policia a presentar la denúncia.

Prohens ha fet aquesta revelació en la seva resposta en el debat de les preguntes de control al portaveu del PSIB, Iago Negueruela. “A mi no em trobaran mai victimitzada. Mentre vostès m'assenyalen, el seu entorn m'ataca i executa”, ha afirmat la presidenta dirigint-se al socialista. Després d'això, Negueruela li ha retreu haver “vinculat” les suposades amenaces de mort amb el PSIB i li ha reclamat que “rectifiqui”.

“Si diu qui ha participat en allò que ha insinuat que ho demostri, però que no vinculi”, ha insistit el socialista, defensant que la seva formació “mai ha atacat la seva filla, ni el seu exmarit”, mentre que Prohens, segons la seva opinió, “va atacar moltes dones a l'oposició de forma brutal”. Amb tot, el portaveu socialista ha condemnat qualsevol atac que pateixi la presidenta del Govern però ha reiterat que “la vinculació és inadmissible”.

Va ser a finals d'agost quan la Policia Nacional va tenir coneixement de les amenaces a través de l'equip d'escortes de la presidenta, i per això la Prefectura va actuar d'ofici i va traslladar el cas a la Fiscalia.

Poc després es va aconseguir identificar la persona autora d'un missatge a la xarxa social 'X' en què apareixien quatre persones encaputxades, davant d'una bandera estelada i dues portant armes de foc. El missatge deia que “aquesta”, en relació amb la imatge de les persones armades, era la manera de respondre a l'atac de Prohens als drets lingüístics a què feia referència un altre missatge.

El 6 de setembre de 2023 se li va imputar el fet i se'l va aturar per prendre-li declaració. L'assumpte, han afegit les mateixes fonts, està a les mans del Jutjat d'Instrucció 7 de Palma.

Etiquetas
stats